به منظور جلوگیری از ورود آب و رطوبت به داخل ساختمان، باید پشتبام آب بندی و عایقکاری شود تا از خسارات جبرانناپذیر و گرانبار در آینده جلوگیری به عمل بیاید. پروسه آببندی در بخشهای مختلف از جمله سقف ساختمانها انجام میشود که در این مقاله از شرکت جهان چسب میخواهیم شما را با جزئیات بهترین روش آببندی سقف پشتبام آشنا کنیم.
انواع روشهای آببندی سقف پشتبام چیست؟
آببندی سقف و پشتبام نه تنها جلوی نفوذ نم و رطوبت را به داخل میگیرد، بلکه از آسیب دیدن مواد و مصالح ساختمانی جلوگیری میکند و آسایش و سلامتی بیشتری را برای افرادی که در آن ساختمان زندگی میکنند، فراهم میآورد.
نفوذ رطوبت به داخل جدا از کاهش طول عمر ساختمان میتواند محیط را برای رشد قارچ و باکتری فراهم کند که جدا از بوی ناخوشایند، میتواند سلامت ساکنین را در معرض خطر قرار دهد. بهترین راه پیشگیری از این موراد، استفاده از بهترین روشهای آببندی سقف پشتبام است که در ادامه به چندی از رایجترین و پرکاربردترین آن میپردازیم.
عایق کاری پلیمری به عنوان آببندی پشتبام
این عایقهای پلیمری ضدآب و ضدحرارت میباشند و یک عایق رطوبتی بسیار باکیفیت محسوب میشوند. این عایقها دوام و مقاومت بالایی دارند و مواد سازنده آن زیست سازگار میباشند. انواع تک جزئی و دوجزئی از این عایقها در دسترس است که نوع دو جزئی آن از کیفیت بالاتری برخوردار است. این عایقهای پلیمری به راحتی تمام درزها را پر میکنند.
محصول پیشنهادی : چسب آب بندی
عایق پشم شیشه به عنوان یک روش آببندی پشتبام
پشم شیشه از ذوب شدن شیشه به دست میآید و طی یک فرایند به ایلاف بسیار ریز تبدیل میشود. این الیاف به دو شکل رولی و پنلی در بازار در دسترس قرار دارند. این عایقها به شدت در برابر آتش مقاوم بوده و به راحتی نیز نصب میشوند.
عایق پشم سنگ برای آببندی سقف
پشم سنگ مادهای بافته شده است و از سنگهای طبیعی استخراج میگردد. زمانی که از پشم سنگ استفاده میشود، از اتلاف حرارت در ساختمان جلوگیری به عمل میآید و به این ترتیب مصرف انرژی سیستمهای گرمایشی و سرمایشی کاهش قابل توجهی پیدا میکند.
قیر و گونی به عنوان یک روش آببندی سقف پشتبام
این روش عایقبندی و آببندی پشتبام از دیرباز مورد استفاده قرار میگرفته است. در واقع به دلیل خاصیت چسبندگی که قیر و گونی دارد، میتواند پشتبام را در برابر آب و رطوبت حفظ کند. قیمت قیرگونی بسیار مناسب است و طرفداران بسیاری مخصوصا در مناطق سردسیر دارد، اما به دلیل آلودگی محیط زیستی که دارد، استفاده از آن توصیه نمیشود.
ایزوگام یکی از روشهای آببندی سقف پشتبام
ایزوگام هم اکنون در بسیاری از شهرهای ایران کاربرد دارد و روش آن نسبت به روش قیرگونی آسانتر است. این عایق رطوبت پشتبام نسبت به قیر و گونی، ارزانتر است اما مانند آن برای محیط زیست ضرر دارد.
آببندی نانو بهترین روش آببندی سقف پشتبام
این عایق از لاتکس و پودر ارگانومینرال ساخته شده است که رنگ سفیدی دارد و بافت آن عسلی طور است که میتوان از آن با قلم مو و یا توسط ایرلس و کنیتکس روی سطح پشتبام استفاده نمود. باید از این عایق در دو مرحله استفاده کرد تا تمام خلل و فرج سیمان را بگیرد. در مرحله دوم، این عایق به همراه توری پلی پروپیلن استفاده میشود تا آببندی پشتبام به نحو احسنت انجام گردد.
روش آببندی نوین سقف و پشتبام با فایبرگلاس
زمانی که فایبرگلاس روی سطحی استفاده شود، سخت و جامد شده و هیچ سرما و گرمایی روی آن تاثیر ندارد و در برابر فشارهایی که بر ساختمان وارد میشود نیز مقاوم است. فایبرگلاس در برابر محیطهای اسیدی و قلیایی نیز مقاوم است.
آببندی دو جزئی الاستومری جدیدترین روش آببندی پشتبام
این نوع عایق شامل دو لایه است که هر کدام از این لایه به منظور خاصی استفاده میشوند. لایه اول که از مواد الاستومری تشکیل شده است، خواص انعطافپذیری و ارتجاعی زیادی دارد و لایه دوم که نیز از ماده الاستومری ساخته شده است، به محافظت از لایه اول کمک میکند و مانع از خرابی و سایش زودرس آن میشود.
این آببند ضد نشت است و اجازه نفوذ آب و رطوبت را به داخل سازه نمیدهد و در برابر تغییرات حرارتی و دمایی مقاوم است.
باید چه نوع روش آببندی برای پشتبام و سقف ساختمان خود انتخاب کنید؟
عوامل مختلفی در این تصمیم گیری نقش دارند که مهمترین آن شامل این سه فاکتور میشود:
- مقاومت در برابر گرما و سرما: این عایق و آببند باید بتواند در برابر تغییرات دمایی و افزایش کاهش دما مقاوم باشد.
- گرمایش و سرمایش: باید عایق بتواند حرارت داخل ساختمان را حفظ کند و از انتقال حرارت از داخل به بیرون جلوگیری نماید.
- ضد رطوبت: یک عایق و آببندی خوب نباید اجازه نفوذ رطوبت را به داخل بدهد و باید از پوسیدگی و خرابی سازه به دلیل رطوبت جلوگیری نماید.