ممکن است چسب سنگ و چسب کاشی با همدیگر اشتباه گرفته شوند و عده بسیاری فکر میکنند که این دو چسب یکی هستند، این در حالی است که هر یک کاربردها و ویژگیهای خاص خود را دارد و از بسیاری لحاظ هم چون ساختار، قیمت، ویژگی، نحوه استفاده با همدیگری تفاوتهایی دارند. در این مقاله از جهان چسب میخواهیم تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی را با همدیگر بررسی کنیم تا هنگام انتخاب و خرید دچار اشتباه نشوید.
تفاوت چسب سنگ و چسب کاشی
- از نظر ترکیبات به کار رفته
همان طور که از نام آن مشخص است، چسب سنگ برای چسباندن انواع سنگهای ساختمانی به کار میرود، مانند سنگنما، سنگهای طبیعی، هم چنین شیشه، فلز و حتی کاشی و سرامیک. از نظر استحکام میتوان چسب ساختمانی را یکی از برترین چسبهای موجود در زمینه ساخت و ساز دانست. ترکیبات چسب سنگ رزینهای اپوکسی و پلی استر است. در مقابل چسبهای کاشی بسیار متنوع هستند و ترکیبات اصلی آن سیمان پرتلند اصلاح شده به همراه ماسه، پلیمر و فیلرها رزینی است. از چسب کاشی برای اتصال انواع کاشی و سرامیک در انواع مکانهای مختلف به کار میرود. چسب کاشی در انواع خمیری پودری ضد اسید و ضد آب در بازار در دسترس میباشد.
- از لحاظ قیمت
مواردی که روی قیمت چسب کاشی و چسب سنگ تاثیر میگذارد، برند، نوع و حجم آن است. چسب سنگ به دلیل قدرت چسبندگی بسیار بالای خود نسبت به چسب کاشی قیمت بالاتری دارد. هم چنین رنج قیمت این چسب سنگ گستردهتر است. اما اگر بخواهیم این دو چسب را در میان انواع چسبهای ساختمانی مقایسه کنیم، باید بگوییم که قیمت آنها متوسط است.
- نحوه آماده سازی
چسب کاشی در انواع خمیری و پودری وجود دارد. چسب کاشی خمیری به آماده سازی نیاز ندارد ولی چسب کاشی پودری باید با مقدار مشخصی آب مخلوط شود. چسب سنگ نیز به صورت دو جزئی است و نمیتوان از فقط یک جزء آن استفاده کرد. یک جزء این چسب سنگ هاردنر و سفتکننده است که از جنس بنزوئیل پروکساید است که یک ماده آلی محسوب میشود. برای استفاده از چسب سنگ باید چسب و هاردنر را در میکسرهای برقی و دستی بریزید تا به استحکام لازم برسد.
- ویژگی
از چسب کاشی میتوان به سادگی و با سرعت بالاتری استفاده کرد. در واقع این چسب جایگزین ملات سیمانی برای نصب کاشی و سرامیک میباشد. چسب کاشی در برابر آب و رطوبت مقاومتر است و میتوان آن را حتی در محیطهای مرطوبی هم چون حمام و سرویس بهداشتی نیز به کار برد. از طرف دیگر از نظر قیمت نیز به صرفهتر است. از طرف دیگر، چسب سنگ از نظر قدرت چسبندگی در سطح بالایی قرار داد و میتوان از آن برای چسباندن انواع سنگ و قطعات سنگین استفاده کرد.
حتی این قدرت این چسب به قدری بالا است که میتواند مصالح را روی انواع سطح بچسباند. هم چنین چسب سنگ قابلیت سمباده خوری دارد، از این رو میتوانید ضخامت مورد نظر خود را برای چسب به دست بیاورید. از طرف دیگر میتوانید این چسب را به راحتی رنگآمیزی کنید تا از نظر ظاهری با مابقی سطح یکنواخت به نظر برسد.
تفاوت دیگر چسب سنگ با چسب کاشی به میزان انعطاف پذیری آنها باز میگردد. در واقع چسب سنگ از جنس پلیمر است و نسبت به چسب کاشی و سرامیک از انعطاف پذیری بالاتری برخوردار است.
- از لحاظ کاربرد
چسب سنگ برای نصب و چسباندن سنگهای طبیعی و ساختمانی و هم چنین قطعات سنگین هم چون فلز و بتن بهترین گزینه میباشد. اما چسب کاشی برای نصب کاشی و سرامیک روی سطح عمودی و افقی با انواع زیرساختهای گوناگون کاربرد دارد. به طور کلی میتوان گفت که چسب کاشی برای سطوح داخلی ساختمان و چسب سنگ برای محیطهای بیرونی هم چون نمای ساختمان به کار میرود.