بحث فرق بین چسب کاشی پودری و خمیری که به میان میآید، تمام توجهها به سمت حالت فیزیکی و نحوه استفاده از آنها معطوف میشود، اگرچه این یکی از مهمترین تفاوتهای این دو دسته از چسبهای کاشی است اما مواردی هم چون میزان مصرف، زمان مصرف، مکانهای قابل استفاده، کاربرد و غیره نیز باید مورد توجه قرار بگیرند.
در این مقاله از فروشگاه بزرگ جهان چسب میخواهیم این تفاوتهای چسب کاشی و پودری را برایتان بهتر مشخص کنیم.
چسب کاشی پودری در برابر چسب کاشی خمیری
از چسب کاشی پودری شروع میکنیم. این نوع چسب همانند نام خود حالت پودری دارد و برای استفاده باید با آب مخلوط شود تا یک ملات مناسب به دست بیاید. در مقابل چسب کاشی خمیری آماده است و بدون افزودن ماده دیگری قابل استفاده است.
حال میرویم سراغ تفاوتهایی که هر یک از این چسبهای کاشی را منحصر به فرد و متفاوت نموده است:
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری؛ ترکیبات
چسب کاشی پودری بر پایه سیمان است و شامل پلیمر، فیلرهای معدنی و افزودنیهای دیگر نیز میشود. این ترکیبات دست به دست هم دادهاند تا چسب کاشی پودری بسیار مستحکم و مقاوم باشد و حتی وجود پلیمر در این ترکیبات، به آن خاصیت نفوذناپذیری در برابر آب داده است.
چسب کاشی خمیری بر پایه رزین اکریلیک است که شامل پلیمرهای مصنوعی، ترکیبات شیمیایی آببند کننده، فیلرهای میکرونیزه معدنی و مواد افزودنی دیگر نیز میشود.
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری؛ آمادهسازی
همانطور که در بالا اشاره کردیم چسب کاشی پودری را باید با آب مخلوط کرد تا ملات چسبناک به دست بیاید و برای کاربرد مورد نظر آماده و مهیا باشد.
چسب کاشی خمیری، چسب از پیش آماده شده است، به این معنی که نیازی به ماده دیگری ندارد. برای استفاده از این چسب کاشی خمیری توصیه میشود تا سطح از هر گونه ناهمواری و آلودگی تمیز شود. استفاده از پرایمر زیرسازی، مقاومت و چسبندگی چسب کاشی را تضمین میکند.
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری؛ مکان مورد استفاده
چسب کاشی برای مکانهای مرطوب و در معرض آب توصیه میشود و کاربردهای بسیاری در این محیطها دارد. در واقع چسب کاشی پودری نسبت به چسب کاشی خمیری از استحکام و مقاومت و هم چنین از خاصیت آببندی بیشتری برخوردار است.
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری؛ مدت زمان خشک شدن
به یاد داشته باشید که فرقی ندارد از چسب کاشی پودری یا خمیری استفاده میکنید، در هر صورت اگر چند ساعتی در معرض هوای آزاد قرار بگیرد، سریعا خشک میشوند و دیگر خاصیت اولیه خود را ندارند.
به طور کلی، این مدت زمان برای چسب پودری 24 ساعت و برای چسب خمیری 72 ساعت میباشد. به این نکته دقت کنید که اگر چسب کاشی پودری را با آب ترکیب نکنید و در ظرف دربسته نگهداری کنید، تا 2 سال ماندگاری دارد.
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری؛ میزان مصرف
بیش از هر چیزی باید دستورالعمل شرکت سازنده و تولیدکننده را بررسی کنید. اما در اکثر موارد باید از چسب کاشی خمیری به ازای هر متر مربع، 5 تا 7 کیلوگرم استفاده کنید. این میزان برای چسب کاشی پودری 3 تا 5 کیلوگرم است.
تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری بر اساس قیمت
از جایی که چسب کاشی پودری مزایا و ویژگیهای قدرتمندتری نسبت به چسب کاشی خمیری دارد، هم چنین برای استفاده از آن به میزان بسیاری در هر متر مربع نیاز دارید، قیمت آن نیز بیشتر میباشد. اما در مقابل چسب کاشی خمیری مقرون به صرفه است وبیشتر در پروژههای کوچکتر به کار میرود.
چسب کاشی خمیری یا پودری، کدام بهتر است؟
درست است که چسب کاشی پودری از نظر استحکام و مقاومت از نوع خمیری آن بهتر است، اما چسب کاشی خمیری برای اجرا بسیار ساده و راحت میباشد و نیاز به مدت زمان کمتری برای آمادهسازی دارد و حتی توسط افرادی که تجربه و تخصص ندارند نیز قابل استفاده است.
در واقع، اگر چسب کاشی را برای کاشی کاری دیوار میخواهید،چسب کاشی خمیری را پیشنهاد میکنیم و یا اگر میخواهید برای کف و یا حتی دیوار استفاده کنید، سراغ چسب کاشی پودری بروید. چسب کاشی خمیری در برابر رطوبت دوام زیادی ندارد و در برابر تغییرات دمایی و آب و هوایی، ضعیف عمل میکند.
در هر صورت این شما هستید که باید با توجه به نیاز خود و شرایط محیطی که میخواهید چسب کاشی را به کار برید، بهترین انتخاب را انجام دهید.