مقالات

صلیب کاشی و کاربرد آن

صلیب کاشی

از صلیب کاشی برای تنظیم و چیدن و هم چنین مشخص کردن فاصله بین کاشی‌ها استفاده‌ می‌کنند. به این ترتیب دیگر خطایی در فواصل بین کاشی و سرامیک به وجود نمی‌آید. صلیب کاشی از جنس پلاستیک و با ضخامت کم است که به ایجاد فاصله دلخواه در بین کاشی و سرامیک به شما کمک‌ می‌کند. این ابزار باید بین دو کاشی مجاور هم قرار بگیرد و بعد از نصب و بند‌کشی نیاز به خارج کردن آن نیست. در این مقاله از جهان چسب‌ می‌خواهیم شما را بیشتر با این ابزار نوین کاشی‌کاری آشنا کنیم.

پیشنهاد خرید

چسب سوپر اسپشیال غفاری

130,000 تومانخرید کنید

کاربرد صلیب کاشی چیست؟

به جرات‌ می‌توان گفت که صلیب کاشی یکی از ضروری‌ترین و پرمصرف‌ترین ابزار در زمینه کاشی‌کاری است که البته برای نصب کاشی سرامیک، سنگ و آجر مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. استفاده از این ابزار موجب‌ می‌شود درز و فاصله بین کاشی‌ها منظم و یکسان باشد و به عبارت دیگر تمامی کاشی‌ها و سرامیک‌ها در یک خط منظم و مرتب قرار‌ می‌گیرند.

جنس این قطعه از مواد نو PP یا پلی پروپیلن است و در سایزهای مختلفی در دسترس قرار دارد، از 1 و 2 میل به عنوان سایز‌های کوچک شروع شده و به 4 و 5 میلی به عنوان سایزهای متوسط و در نهایت به 10 الی 14 میلی به عنوان سایزهای بزرگ‌ می‌رسد.

 

مطلب پیشنهادی : نحوه تشخیص سرامیک پرسلان

 

انواع صلیب کاشی‌کاری

پرکاربردترین صلیب کاشی‌کاری از جنس پلاستیک است که وزن کم و قیمت مقرون به صرفه‌ای دارد. از اسپیسرها یا صلیب‌های کاشی در ابعاد کوچک برای نصب سرامیک کف، کاشی و از صلیب‌های کاشی بزرگ‌تر برای نماسازی و سطوح عمودی استفاده‌ می‌شود.

آشنایی با بهترین چسب‌های موجود در بازار
مشاهده

هم چنین از این صلیب‌ها برای متریال‌های فلزی و بتنی نیز به کار‌ می‌برند. این نوع هم چنان شکل صلیبی و بهعلاوه دارد اما جنس آن به گونه‌ای است که در ارتباط با بتن و میلگرد آسیب نمی‌بیند. انواع صلیب‌ها و اسپیسرهای بتنی شامل:

1.صلیب تخت‌هارد

2.صلیب مکس فیکس

3.صلیب مینی فیکس

4.صلیب گرد خورشید یا چرخی

سومین کاربرد این نوع ابزار به صلیب‌های فلزی باز‌ می‌گردد که شکل چرخ دنده‌ایی دارند و از استحکام و مقاومت بالای برخوردار هستند. جنس این صلیب از میلگرد است و برای تزار میلگرد استفاده‌ می‌شود.

صلیب کاشی

فواید استفاده از صلیب کاشی

  • کاهش میزان پرتی مصالح و به این ترتیب کاهش هزینه پروژه
  • افزایش دقت و ظرافت نصب کاشی و سرامیک
  • ایجاد درزهای منظم و دقیق بین دو کاشی
  • افزایش سرعت نصب و پیشروی در پروژه
  • کاهش نیاز به نیروی انسانی
  • مقرون به صرفه و در دسترس بودن
  • حمل و نقل ساده
  • جلوگیری از بالا و پایین شدن کاشی‌ها و سرامیک‌ها
  • نتیجه کار تیمی و بی عیب و نقص

به چه میزان صلیب کاشی نیاز داریم؟

ابتدا باید سطح مورد نظر و ابعاد سرامیک و کاشی را بدانید. برای این کار فقط کافی است مساحت یک عدد سرامیک و کاشی مورد نظر خود را محاسبه کنید. حالا متراژ کلی که‌ می‌خواهید کاشی و سرامیک نصب کنید را در این  مساحت به دست آمده تقسیم کنید، حالا متوجه‌ می‌شوید به چه تعداد سرامیک و کاشی نیاز دارید. این عدد را ضربدر 2 کنید تا تعداد صلیب کاشی مورد نیاز شما نیز به دست بیاید.

نحوه استفاده از صلیب کاشی‌کاری

در مرحله اول باید از مسطح بودن سطح زیرین اطمینان حاصل کنید و هر گونه برآمدگی و فرورفتگی را برطرف کنید.

آشنایی با انواع چسب خمیری
مشاهده

سپس باید از ابزار مناسب برای نصب کاشی استفاده کرد. مثلا اگر از ملات چسب کاشی استفاده‌ می‌کنید باید از ماله شانه‌ای به کار ببرید تا ملات مورد نظر را به صورت یکنواخت در سطح پهن کنید. حالا باید سرامیک را روی سطح قرار دهید و از تراز دستی استفاده کنید تا از همتراز بودن آن اطمینان حاصل کنید. در مرحله بعد، باید صلیب کاشی را در چهار طرف کاشی و سرامیک قرار دهید و سرامیک و کاشی جدید را در کنار آن بگذارید. این کار را تا پایان نصب انجام دهید.

سپس‌ می‌توانید عملیات بندکشی را برای پر کردن فضای بین کاشی‌ها و سرامیک‌ها آغاز کنید. بعد از خشک شدن، می‌توانید بخش‌های بیرون زده صلیب را‌ بشکنید و جدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *