مقالات

آشنایی با ملات خود تراز شونده و کاربردهای آن

ملات خود تراز شونده

ملات‌ خود تراز شونده یک نوع ملاتی است که جدا از مواد اولیه ضروری برای ساخت همه ملات‌ها، شامل مواد افزودنی دیگر‌ی نیز می‌شود؛ به این ترتیب به یک ملات خاص تبدیل‌ می‌شود که می‌تواند به طور چشمگیری یک سطح صاف و مسطح ایجاد‌ می‌کند و نقص‌ها و خرابی‌های سطح را به خوبی اصلاح‌ ‌نماید. در این مقاله از جهان چسب‌ می‌خواهیم به ملات خود تراز شونده و کاربردهای آن بپردازیم.

ملات خود تراز شونده چیست؟

این ملات حالت مایع دارد و ترکیب آن درست مانند سایر ملات‌های ویژه، از سیمان و انیدریت و ماسه دانه تشکیل شده است. چیزی که موجب شده است تا این ملات خاص و متمایز باشد، مواد افزودنی است که در آن به کار‌ می‌رود. از این ملات برای ایجاد سطح صاف و یکدست در زیرسازی کف‌ها، دیوارها و سایر سطوح مختلف استفاده‌ می‌کنند. ماهیت طبیعی این ملات به گونه‌ای است که بدون نیاز به ابزار خاصی هم چون ماله، در سطح پخش‌ می‌شود و درست مانند اسمی که دارد، خود به خود تراز‌ می‌شود.

 

محصول پیشنهادی : چسب بتن مقاومتی

 

ویژگی‌های ملات خود تراز شونده

مهمترین ویژگی این ملات که به وجه تمایز آن تبدیل شده است، این است که به راحتی در سطح پخش‌ می‌شود و به تنهایی‌ می‌تواند سطح صاف و همواری ایجاد کند. این ملات هر گونه نقص و عیب در سطح زیرین را برطرف‌ می‌کند تا یک سطح یکنواخت و صاف ایجاد شود. از طرف دیگر، مقاومت بالایی در برابر فشار و سایش دارد که این امر این ملات را برای استفاده در سازه‌های تجاری و مسکونی نیز مناسب‌ می‌سازد.

بهترین روش آب‌بندی سقف‌ پشت‌بام
مشاهده

این ملات در مدت زمان کوتاهی پس از استفاده از آن در سطح خشک‌ می‌شود که این امر مدت زمان نصب کاشی و سرامیک یا سایر انواع پوشش‌ها را کاهش‌ می‌دهد. این ملت خود تراز شده‌ می‌تواند روی هر سطحی از جنس‌های مختلف هم چون بتن، چوب، فلز و غیره استفاده شود.

 

ملات خود تراز شونده

کاربردهای ملات خود تراز شونده

  1. سطح کفپوش‌ها: ملات خود تراز شونده برای سطح کفپوش‌ها در انواع سازه‌های صنعتی، تجاری و مسکونی به کار‌ می‌رود.
  2. کفپوش‌های صنعتی:‌ می‌توان از این ملات برای کفپوش‌های کارخانه‌ها، آشپزخانه‌های صنعتی، انبارها، زیرسازی‌های صنعتی و غیره استفاده کرد که منجر به ایجاد یک سطح مقاوم و صاف‌ می‌شود.
  3. تعمیر و بازسازی سطح: ملات خود تراز شونده‌ می‌تواند نواقص سطوحی همچون کف‌ها، دیوارها و سقف‌ها را بگیرد.
  4. رفع آسیب و خرابی: این ملات این قدرت را دارد که آسیب‌ها و خرابی‌های به وجود آمده را به راحتی بپوشاند.
  5. پروژه‌های زیرساختی و تونل‌سازی: به دلیل سهولت توزیع ملات خود تراز شونده حتی در محیط‌های محدود و پیچیده،‌ می‌تواند برای پروژه‌های زیرسازی و تونل‌سازی کاربرد بالایی داشته باشد.
  6. سازه‌های بتنی: استفاده از ملات خود تراز شونده در دیوارها، پل‌ها، ستون‌ها و سازه‌های دیگر، پروسه کار را سریع‌تر و کارآمدتر‌ می‌کند.
  7. پروژه‌های دکوراتیو: ملات خود تراز شونده یک ابزار کاربردی خلاقانه برای ایجاد طرح‌ها و الگوهای خاص در پوشش دیوارها، کف‌ها، سقف‌ها و غیره است.

چرا باید از ملات خود تراز شونده استفاده کرد؟

  • کاهش زمان و هزینه و افزایش سرعت پروژه.
  • ایجاد سطح تراز و صاف برای نصب کفپوش‌ها، کاشی‌ها، سرامیک‌ها
  • کاهش مصرف مواد به دلیل این که دیگر نیازی به استفاده از لایه‌های بیشتر نیست و از این رو وزن نهایی سازه نیز کاهش پیدا‌ می‌کند.
  • کارایی بهتر در نصب کفپوش‌های نهایی، چرا که موجب نصب ساده و راحت و البته با کیفیت کفپوش‌ها‌ می‌شود.
  • اصلاح نواحی دارای عیب و نقص در سطوح پروژه که منجر به ایجاد سطح صاف و یکنواخت‌ می‌شود.
  • افزایش پایداری و عمر طولانی سازه به دلیل اینکه ملات خودتراز شونده از مقاومت بالایی در برابر تغییرات حرارتی، روطوبت و عوامل محیطی برخوردار است.
  • انعطافپذیری بالایی در اجرا دارد. در واقع‌ می‌توان با استفاده از ملات خود تراز شونده، ملات‌ها و نقش‌های مختلفی را روی سطوح مختلف اجرا کرد.
صلیب کاشی و کاربرد آن
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *