دکوراسیون و طراحی داخلی نمادی از سبک و سلیقه شخصی شما است. یکی از مهمترین ابزارهایی که به یک دکوراسیون و طراحی شخصیت و هویت میبخشد، استفاده از رنگ برای دیوارها میباشد.
انواع مختلفی از رنگ دیوار ساختمان وجود دارند که هر یک برای کاربرد خاصی مورد استفاده قرار میگیرند، به عنوان مثال از رنگ مات برای پنهان کردن عیب و نقصهای دیوار به کار میبرند اما در مقابل رنگ روغنی و یا براق از ماندگاری بالایی برخوردار است.
ما در این مقاله از شرکت بزرگ جهان چسب ارائه دهنده انواع چسب و رنگها و تجهیزات ساختمانی میخواهیم به شما کمک کنیم تا رنگ مناسبی برای دیوار ساختمان خود انتخاب کنید.
انواع رنگ دیوارها
1.رنگ بر پایه روغن
دوام و ماندگاری و مقاومت بالایی در برابر آب دارد و قدرت پوشانندگی آن چشمگیر است. از این رنگهای روغنی برای دیوارها، پنجرهها دربها و حتی چوبها به کار میبرند. اما مدت زمان زیادی طول میکشد که خشک شوند و حاوی ترکیبات آلی فرار به نام VOC میباشند که برای سلامتی مضر هستند.
2.رنگ بر پایه آب
ماندگاری این رنگها به اندازه رنگهای روغنی نیست اما خیلی سریع خشک میشوند و استفاده از آنها به وسیله غلطک یا قلم مو بسیار راحت است. بوی کم و سازگاری با محیط از مزیتهای برجسته این رنگها محسوب میشوند. از این رنگها برای دیوارهای داخلی، پنجره ها، دربها و قرنیزها به کار میبرند.
3.رنگ امولسیون
این یک رنگ بر پایه آب بسیار مقاوم و بادوام برای دیوارهای ساختمان است که در نوع مات و سیلک موجود است. مشخص است که نوع مات درخشندگی زیادی ندارد و برای دیوارها گزینه مناسبی است. اما مدل سیلک درخشش بیشتر و ماندگاری بالاتری دارد اما برخلاف نوع مات عیوب دیوار را نمیپوشاند.
4.رنگ براق و نیمه براق
مشخص است که رنگ براق نسبت به نیمه براق درخشش بیشتری دارد و فضای شیک و مجلسی به فضا میبخشد. از این رنگ برای درب، پنجره و قرنیز و حتی دیوارها نیز به کار میبرند.
کیفیت و درخشش و ماندگاری بالای این رنگها از مزیتهای چشمگیر آن است. اما برای دیوارهای دارای عیوب زیاد مناسب نیست چون آنها را بیشتر برجسته میکنند.
5.رنگ مات
رنگ مات نور را انعکاس نمیدهد و کاور و پوشش بالایی ایجاد میکند. به این ترتیب رنگ کمتری استفاده میشود و در هزینهها صرفهجویی میشود. قدرت پنهان کردن عیوب سطح این رنگها ستودنی است و برای دیوارهای داخلی ساختمان مانند اتاق خواب پیشنهاد میشود.
6.رنگ ساتین
این یک نوع رنگ براق در حد متوسط است یعنی چیزی بین رنگ براق و مات که نور کمتری انعکاس میدهد و عیوب سطح دیوار را کمتر مشخص میکند. دوام بالا و قابلیت لکهزدایی آن بسیار حائز اهمیت است و حتی از آن برای دیوارهای حمام و آشپزخانه و اتاق خوابها استفاده میکنند.
7.رنگ پوسته تخم مرغی
درخشندگی این رنگ از نوع مات بیشتر است اما خیلی هم براق نیست و دقیقا درست مانند پوسته تخم مرغ میباشد. براقیت این رنگ از رنگ ساتین بیشتر است. به راحتی تمیز میشود، از ماندگاری بالایی برخوردار است و میتواند سوراخ ها، ترکها و برجستگیها را از دید پنهان کند.
8.پرایمر
آستری است که قبل از آمادهسازی و نقاشی دیوارهای ساختمان از آن استفاده میکنند تا نتیجه بهتری به دست بیاید. چسبندگی رنگ را افزایش میدهد و اجازه نفوذ رطوبت را نمی دهد و زمینه یکپارچه و بادوامی برای رنگ اصلی مهیا میکند.
9.رنگ لعاب
این رنگ از نظر قیمت بسیار گران میباشد اما ویژگیهای آن مانند مقاومت بالا در برابر لکه، ضد آب بودن و ماندگاری طولانی، قیمت بالای آن را توجیه میکند. از این رنگ لعابی برای کابینتهای آشپزخانه یا سطوح فلزی، جوبی و دیوارهای داخلی ساختمانی استفاده میکنند.
10.رنگ سیمانی
این یک نوع رنگ با ماندگاری بالا محسوب میشود که مخصوصا برای سطح و دیوارهایی مناسب است که در معرض نوسانات آب و هوایی قرار دارند. رنگ سیمانی در دو نوع صاف و بافت دار وجود دارد که مدل صاف آن آسان تر تمیز میشود. اما مدل بافت دار آن میتواند عیوب دیوار را به راحتی بپوشاند.
11.رنگ پلاستیک
این رنگ مخلوطی از رزینهای مصنوعی به همراه رنگدانههای رنگی و حلالها هستند و برای دیوارهای خارجی ساختمان گزینه مناسبی در نظر گرفته میشوند، چرا که مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی و آب و هوا دارند.